দেওবৰীয়া বিশেষ এসাজঁ -
দেৱশ্ৰী ৰাজবংশী হাজাৰী
#খৰিকাত দিয়া গাহৰি মাংস#লাই শাকৰ লগত গাহৰি#ওলকবিৰ লগত মাটিডালিৰ খাৰ#নহৰু পাতৰ লগত বেঙেনা পিটিকা
পিটিকাৰ বাহিৰে কতো তেল দিয়া নাই৷
ৰেচিপি-
খৰিকাত দিয়া গাহৰি :আধা সিজোৱা গাহৰি মাংসত জোখমতে নিমখ,জলকীয়া গুৰি সানি খৰিকাত দিছো৷
লাই শাকৰ লগত গাহৰি মাংস(তেল নিদিয়া) :
কুকাৰত অলপ নিমখ,পানী দি মাংস এটা সুহুৰি অহালৈ সিজাইছো৷তাৰপাছত পানী পেলাই দি কুকাৰতে কম জুইত জোখমতে নিমখ দি ১৫ মিনিট সময় ভাজিছো৷তেল উলোৱাত কুটি লোৱা পিয়াঁজ,থেতালি লোৱা আদা,নহৰু ,ভোট জলকীয়া দিছো৷১০ মিনিট সময় পাছত এমুঠি লাই শাক ধুই হাতেৰে ভাঙি দিছো৷ লাই সিজি ধুনীয়া গোন্ধ ওলোৱাত ধনিয়া পাত চটিয়াই নমাইছো
মাটিদালিৰ খাৰ :
গোটা মাটি ডালি শুকান কেৰাহীত ধুনীয়া গোন্ধ ওলোৱালৈ প্ৰায় ১০ মিনিট সময় ভাজিছো৷কুকাৰত উতলি থকা পানীত ডালি খিনি,জোখমতে নিমখ, কাটি লোৱা ওলকবি দি এটা সুহুৰি অহালৈ সিজাইছো৷তাৰপাছত কুকাৰৰ ঢাকোন খুলি জোখমতে কলখাৰ থেতালি লোৱা আদা,নহৰু,জলকীয়া দি কম জুইত ১০ মিনিট সিজাই ধনিয়া পাত চটিয়াই নমাইছো৷
বেঙেনা পিটিকা :
পুৰি লোৱা বেঙেনা এটা বাকলি গুচাই মিহিকে কুটা পিয়াজঁ,আদা,নহৰু পাত,জলকীয়া,ধনিয়া পাত জোখমতে নিমখ,খাটি সৰিয়হ তেল দি পিটিকিছো৷
#deboshrirajbongshi
Comments
Post a Comment